12 دی ماه:
پانزدهمین سالگرد تاسیس بنیاد نخبگان استان یزد گرامی باد
مقارن با اولین سالگرد سفر مقام معظم رهبری درتاریخ 12 دی 1387 به استان یزد، اولین بنیاد نخبگان استانی کشور در یزد در12 دی 1388 را اندازی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان، در تاریخ 12 دی 1387 مقارن با اولین سالگرد سفر مقام معظم رهبری به استان یزد و با حضور مسئولان کشور و استان، بنیاد نخبگان استان یزد آغاز به کار کرد.
بنیاد نخبگان استان یزد، با حضور دکتر واعظ زاده معاون وقت علمی و فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان راه اندازی شد و تاکنون به بیش از سه هزار نفر تسهیلات ارائه نموده است.آقایان دکتر سید حبیب الله میرغفوری، حبیب زارع، قاسم امیریان، مصطفی شاه نظری، سید مهدی کلانتر، حیدر مفتاحی زاده به ترتیب رییس این بنیاد در استان یزد بوده اند و در حال حاضر(مهر1402) دکتر حسین صالحی وزیری ریاست آن را برعهده دارد.
هم اکنون بنیاد نخبگان شامل چند طرح فعال است که هر کدام در بخش های مختلف متمرکز هستند و طرح شهید احمدی روشن (با هدف حمایت از هسته های مسئله محور)، طرح شهید بابایی(با هدف حمایت از رویداد های رقابتی مسئله محور) ، طرح شهید وزوایی(با هدف پشتیبانی از فعالیت های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور) از جمله طرح های مهم این بنیاد است. بنیاد یزد توانسته در سال 1401 رتبه اول کشور را در ارزیابی های بنیاد ملی نخبگان در بین بنیادهای نخبگان استانها و نیز رتبه اول استان را در جشنواره شهید رجایی در یزد کسب کند.
برگزاری نشست های اجتماعات نخبگانی با مدیران استان، برگزاری اردوهای جهادی علمی آموزشی پزشکی در مناطق محروم استان یزد، برگزاری کارگاه های آموزشی و مشاوره و نیز برنامه های ترویجی و هویتی برای ارتقای اعتقادات و باورهای هویتی ایرانی و اسلامی نخبگان از دیگر برنامه هایی است که طی 15 سال گذشته تاکنون برای نخبگان استان یزد اجرا شده است.
برخی اقدامات اساسی این بنیاد عبارتند از:
طرح بورسیه شغلی:
طرح ابتکاری بورسیه شغلی دانشجویان برتر از سوی صنایع که به پیشنهاد بنیاد نخبگان از امسال به صورت ملی اجرایی میشود، علاوه بر کمک به اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، موجب تقویت پیوند صنعت و دانشگاه نیز خواهد شد. یکی از مهمترین مطالبههای جوانان با توجه به قریب به سه دهه کسب رتبه اول قبولی در کنکور سراسری، اشتغال مبتنی بر رشته تحصیلی آنان است ولی طی سالیان گذشته عمدتاً شاهد استقرار صنایع نیازمند نیروی انسانی یدی هستیم که معمولاً نیز نیروهای بومی از آن بیبهره بودهاند. در همین راستا نیز سال گذشته طرح بورسیه شغلی صنایع استان به پیشنهاد بنیاد نخبگان استان یزد و استاندار در دستور کار قرار گرفت به این شیوه که صنایع برای بهره مندی از نیروهای شغلی تحصیل کرده مورد نیاز خود با همکاری دانشگاهها اقدام به بورسیه دانشجویان برتر عضو بنیاد ملی نخبگان کنند.
مجمع خیران نخبه پرور استان یزد:
در راستای کشف، شناسایی و پرورش استعدادهای برتر و سرآمد در استان و رشد و بالندگی سرمایه های انسانی، مجمع خیران نخبه پرور استان یزد تاسیس شده است. هدف از تشکیل این مجمع، حمایت و بستر سازی جهت رفع نیازهای نخبگان و حمایت از استعدادهای برتر برای ایجاد فرصتهای رشد و حضور فعال در جامعه و نیز تقویت تعلق ملی و استانی و مسئولیت پذیری میان نخبگان و استعدادهای برتر در راستای ترویج فرهنگ ایرانی – اسلامی است.همچنین کمک به تجاری سازی ایده ها و دستاوردهای جوانان و نوجوانان جهت پشتیبانی از چرخه تبدیل علم به ثروت، برنامه ریزی برای بهره گیری صحیح از ظرفیت های داخلی و خارجی در زمینه کمک و مشارکت مردمی در امور نخبگان و نخبه پروری و تعامل و همکاری با تشکل های مردمی، نهادها، موسسات دولتی و غیر دولتی و مراکز مرتبط با استعدادهای درخشان نیز روش های اجرای این طرح هستند.
هیات های اندیشه ورز نخبگان:
در راستای پاسخ به نیازها و نظام مسائل استان، هیات های اندیشه ورز بنیاد نخبگان استان یزد در 8 موضوع مخترعان، فنی و مهندسی، فضای مجازی، کشاورزی دقیق، تعلیم و تربیت، حقوق، هوش مصنوعی و علوم پایه و فناوری های نوین در استان شکل گرفته و احکام ایشان نیز توسط استاندار یزد صادر شده است.
طرح شهید احمدی روشن:
هسته های مساله محور احمدی روشن به منظور حل مسائل استان با راهبری یکی از اساتید دانشگاه و تعدادی از دانشجویان در هفتمین دوره خود در استان یزد 39 هسته رو شکل داده که رتبه اول کشور را کسب نموده است. این هسته های مساله محور طی 9 ماه بر روی مساله مد نظر صنعت و یا سازمانها فعالیت نموده و برای رفع آنها راهکار ارئه می نمایند.
برگزاری جشنواره اختراعات:
این جشنواره به منظور ارزیابی اختراعات مخترعان و حمایت از آنان برای تجاری سازی توسط بنیاد صورت گرفته است.
نظر دهید