بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/12/21 - 14:09
  • - تعداد بازدید: 294
  • - تعداد بازدیدکننده: 285
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در حاشیه سفر دکتر باقری مقدم به یزد:

نشست هیات رییسه دانشگاه یزد با قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان

اعضای هیات رییسه دانشگاه یزد روز شنبه ۲۰ اسفندماه در نشستی با قائم‌مقام رییس بنیاد ملی نخبگان کشور در خصوص مسائل و دغدغه‌های مختلف دانشگاه یزد به بحث و گفتگو پرداختند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، رییس دانشگاه یزد در این نشست با اشاره اینکه استان یزد قریب به ۳۰ سال است که در کنکور سراسری رتبه اول دارد گفت: با توجه به این موفقیت یکی از چالش‌های بزرگ استان و دانشگاه یزد بحث نگهداشتن نخبگان در استان است. خوشبختانه در دولت سیزدهم تلاش مسئولان این است که ظرفیت‌های لازم برای نگهداشت نخبگان در استان ایجاد شود.

دکتر عباس کلانتری با اشاره به اجرای طرح بورسیه شغلی در دانشگاه یزد گفت: این طرح با همکاری خوب بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه یزد اجرایی شده است که امیدواریم با گذر زمان بتوانیم اشکالات آنرا رفع کنیم تا در نهایت به سرانجام خوبی در این طرح برسیم.

وی افزود: ‌خوشبختانه در راستای اجرای این طرح با چندین شرکت بزرگ مثل شرکت فولاد غدیر، شرکت صنعتی و معدنی چادرملو و ... تفاهم‌نامه همکاری منعقد کردیم. با توجه به اینکه در دانشگاه ساختار مستقلی برای اداره بورسیه‌های شغلی وجود ندارد امیدواریم به تدریج ساختار و نظامی مستقل برای پوشش این طرح ایجاد شود.

وی همچنین به مباحث رفاهی دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: در بحث مسکن دانشگاهیان و نخبگان امیدواریم با همکاری بنیاد ملی نخبگان و سازمان‌های مربوطه شرایطی ایجاد شود تا بتوانیم یک بلوک مستقل برای مسکن جامعه علمی استان در محیطی مناسب ایجاد کنیم.

رییس دانشگاه یزد همچنین به اجرای طرج دوبه‌دو با همکاری دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: در این طرح در حال حاضر دانشگاه یزد در رشته‌های علوم پایه دانشجو می‌پذیرد. تلاش ما بر این است که در سال‌های آینده با پذیرش دانشجو در رشته‌های دیگر، به بهترین نحو این طرح را پیش ببریم.

دکتر ناصر باقری‌مقدم قائم‌مقام رییس بنیاد ملی نخبگان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه استان یزد یکی از قطب‌های علمی کشور است گفت: انتظارات از یزد به واسطه اینکه این استان آغازکننده چندین طرح ملی در کشور بوده، بالا رفته است، مانند طرح بورسیه شغلی که با تلاش‌های دانشگاه یزد و بنیاد ملی نخبگان اجرایی شده است.

وی افزود: طرح بورسیه شغلی طرح بسیار ارزشمندی است و با رایزنی‌های انجام شده در تلاش هستیم که در سال آینده در دفترچه کنکور آنرا اعمال کنیم و در نظر داریم در سال آینده این طرح را در کشور توسعه دهیم.

به گفته وی تعداد ۱۰۰۰ نفر سهم برای کل دانشگاه‌های کشور در نظر گرفتیم که بر اساس ظرفیت‌‌های هر دانشگاه تعداد پذیرش مشخص می‌شود و با توجه به اینکه دانشگاه یزد مبدع این طرح بوده سهم ویژه‌ای برای این دانشگاه قائل خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه پیک مهم مهاجرت در کشور در زمان بعد از دوره لیسانس است خاطرنشان کرد: این طرح در بهترین و اثربخش‌ترین موقعیت یعنی در مقطع لیسانس طراحی و اجرا شده است.

وی همچنین با ارائه توضیحاتی درخصوص مسکن نخبگان و دانشگاهیان قول مساعد داد؛ بنیاد هرگونه تفاهم‌ و مشارکت نخبگان یزدی اعم از استادان و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه استقرار و تجمع آنها را حمایت خواهد کرد.

دکتر باقری‌مقدم همچنین در زمینه جذب اعضای هیات علمی نخبه به دانشگاه‌ها گفت: در این خصوص مصوبه‌ای در شورای انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است که در صورت وجود متقاضی، حداقل ۲۰درصد از سهمیه جذب هیات علمی‌ها به نخبگانی تعلق می‌گیرد که بنیاد ملی نخبگان معرفی کند. فرایند استخدامی آن مجزا است و امتیاز ردیف استخدامی جداگانه دارد و دانشگاه یزد می‌تواند از این ظرفیت استفاده کند.

وی در ادامه سخنان خود به طرح‌ هسته‌های حل مساله دانشجویی که مربوط به طرح شهیداحمدی روشن است اشاره کرد و گفت: در سال آینده در نظر داریم طرح هسته‌های حل مساله استادمحور نیز در قالب تیم‌های استادان برای حل مسائل پیچیده‌تر و سطح بالاتر استان اجرایی کنیم. محور انتخاب این افراد از برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان یا استادانی که دانشیار یا استادتمام هستند، در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته تعامل سازنده‌ای بین بنیاد ملی نخبگان و دانشگاه‌ها برقرار نشده بود گفت:‌ در حال حاضر اصرار بر این است که طرح‌ها باید در کنار دانشگاه‌ها انجام شود به دلیل اینکه اکثر نخبگان ما در دانشگاه‌ها هستند.

قائم‌مقام رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: شاخص‌های بنیاد عمدتا معدل، مقاله، رتبه کنکور و المپیاد است اما با تاکید مقام معظم رهبری شاخص‌ها باید بیشتر به سمت حل مساله برود و براین اساس ما در بنیاد در این حوزه امتیازات بیشتری قائل شده‌ایم.

 دکتر باقری‌مقدم از تخصیص بودجه قابل توجهی به مسائل هویتی و فرهنگی در سال آینده خبر داد و گفت: تعداد هزار بازدید از مراکز صنعتی در قالب اردوی راهیان پیشرفت برای دانشگاه‌های کشور در نظر گرفته شده است که براساس ظرفیت‌های دانشگاه‌ها سهمیه‌بندی خواهد شد.

گفتنی است دیگر اعضای حاضر در نشست نیز در خصوص مسائل مختلف مرتبط با حوزه خود نکاتی را مطرح و پیشنهادهایی ارائه کردند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 164790
کلمات کلیدی
مدیر حامد سلطانی
خبرنگار

مدیر حامد سلطانی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید