بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/12/15 - 14:20
  • - تعداد بازدید: 227
  • - تعداد بازدیدکننده: 210
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
15 اسفند،با حضور اصحاب رسانه:

نشست خبری رییس بنیاد نخبگان استان یزد

اولین نشست خبری دکتر حیدر مفتاحی زاده برای ارائه گزارش عملکرد10 ماهه حضور وی در بنیاد نخبگان استان یزد، امروز برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان یزد، نشست خبری دکتر "حیدر مفتاحی زاده" با حضور اصحاب رسانه استان در این بنیاد برگزار شد.

 حیدر مفتاحی‌زاده پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان استان یزد به عنوان نخستین بنیاد نخبگان استانی کشور در تاریخ 12 دی ماه 1387 و همزمان با نخستین سالگرد سفر پرخیر و برکت مقام معظم رهبری به استان یزد افتتاح شد اظهار داشت: از آن زمان تاکنون، بالغ بر دو هزار نخبه و مستعد برتر توسط این بنیاد شناسایی، جذب، حمایت و هدایت شدند.

وی گفت: مقام معظم رهبری در سفر خود به استان یزد، یزد را یک منطقه نخبه خیز دانست که نخبگان این شهر و استان به نسبت خیلی دیگر از استان‌های کشور بیشتر است. رئیس بنیاد نخبگان استان یزد نخبه و مستعد برتر را دو تعریف کلی موجود در فرآیندهای بنیاد نخبگان دانست و گفت: بنیاد از ایده‌پردازان، نخبگان، دانشجویان و اساتیدحمایت می‌کند و در دو بخش مستعد برتر که نخبگان بالقوه هستند و باید تبدیل به نخبه بالفعل شوند.

رئیس بنیاد نخبگان استان یزد یزد با بیان این که بالغ بر دو هزار نخبه در حوزه‌های مختلف تحت پوشش بنیاد نخبگان استان یزد هستند، گفت: افزایش اثرگذاری نخبگان در مسائل استان رویکرد جدی بنیاد نخبگان یزد برای سال ۱۴۰۲ است. وی با بیان این‌که طبق آمار رسمی بنیاد نخبگان کشور، یزد نسبت به جمعیت کل کشور بالاترین استعداد برتر را دارد، اظهار کرد: علی‌رغم وجود ظرفیت نیروی انسانی مستعد آن طور که باید در حوزه مدیریت استفاده از ظرفیت نخبگان برنامه‌ریزی نشده است.وی با بیان این‌که جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی یکی دیگر از اولویت‌های اجرایی برای سال آینده است، تأکید کرد: بنا داریم در سال آینده ۴۵۰ نفر از نخبگان بومی در دستگاه‌های اجرایی استان یزد جذب می‌شوند.

وی افزود: در حال حاضر برنامه‌ریزی به اندازه‌ای که تناسب با ظرفیت موجود نخبگانی و استعداد برتر استان داشته باشد صورت نگرفته و نتوانستیم از این ظرفیت به صورت کامل بهره‌گیری کنیم. رئیس بنیاد نخبگان استان یزد نخستین قدم در بنیاد، شناسایی نخبگان دانست و گفت: عمده جامعه هدف بنیاد نخبگان مربوط به نخبگان علمی است چرا که علاوه بر اینکه سهل‌الوصول‌تر هستند نهاد و مرجع ارزیابی در ارتباط با آنها وجود دارد و سنجش آنها به خوبی صورت می‌گیرد.

مفتاحی‌زاده شناسایی دانشجویان در قالب مستعد برتر را طرح شهید وزوائی دانست و خاطرنشان کرد: در بحث شناسایی، نخبگی مربوط به لایه دانشجویی نیست و دانشجویان به عنوان مستعد برتر شناسایی و جذب می‌شوند و در صورتی که بتوانند توانمندی خود را به منصه ظهور برسانند آنها را به عنوان نخبه معرفی و حمایت می‌کنیم.

وی تدوین و اجرای طرح‌های مختلف حمایتی را از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار بنیاد نخبگان دانست و افزود: عمده جامعه هدف بنیاد نخبگان، نخبگان علمی است.رئیس بنیاد نخبگان استان یزد بابیان این‌که در لایه دانشجویی نخبگی نداریم و افراد حائز امتیاز را به عنوان مستعد برتر می‌دانیم، گفت: امسال ۹۰ دانشجوی مستعد برتر یزدی انتخاب و معرفی شدند و در حال دریافت حمایت از بنیاد هستندکه در طول چهار سال قبل جمعا 75 دانشجو با این عنوان شناسایی و جذب شده بودند.

مفتاحی‌زاده تصریح کرد: طی چهار سال گذشته فقط ۷۵ دانشجوی مستعد برتر شناسایی شدند و افزایش آمار امسال در این حوزه بیانگر تقویت حوزه معرفی ظرفیت‌های بنیاد نخبگان در دانشگاه‌های استان است.وی اجرای طرح شهید بابایی را از جمله طرح‌های در دستور کار بنیاد نخبگان استان یزد دانست و بیان کرد: در این طرح رویدادهای مسئله محور رقابتی دانشجویی مطرح و در دستور کار قرار می گیرد و تیم برگزیده به عنوان دانشجویان نخبگه شناسایی و مورد حمایت قرار می‌گیرند.

رئیس بنیاد نخبگان استان یزد اظهار داشت: یکی دیگر از طرح‌های این بنیاد در شناسایی مستعدان برتر طرح شهید بابایی است که در قالب رقابت به شناسایی دانشجویان برتر می‌پردازیم و در طرح شهید احمدی روشن هم طرح‌های مسئله محور تیم‌های نخبگانی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.مفتاحی‌زاده ادامه داد: در این طرح مسائلی که دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی، صنایع و دیگر عرصه‌های استان به بنیاد نخبگان ارائه داده‌اند، بنیاد نخبگان در قالب تیم‌هایی نخبگانی همراه با اساتید مرتبط اقدام به بررسی برای رفع این مسائل می‌کنند.

وی گفت: سال‌های گذشته کمتر از 5 تیم در این طرح داشتیم ولی امسال بالغ بر 40 تیم نخبگانی و با عضویت بالغ بر 250 نخبه را برای رفع مسائل و نیازهای استان و کشور داریم که مشغول به فعالیت هستند.

رئیس بنیاد نخبگان تأکید کرد: طرح شهید احمدی روشن با هدف در دستور کار قرار دادن مسائل استان اجرایی می‌شود و در آن تیم‌های دانشجویی با رهبری یک استاد راهنما مسائل محوله را بررسی و برای حل آنها راهکار علمی و اجرایی تدوین می‌کنند.مفتاحی‌زاده با بیان این‌که در حال حاضر ۴۲ تیم شهید احمدی روشن در استان یزد فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: این مهم نقش مهمی در توسعه پایدار استان یزد ایفا می‌کند.

پیشنهاد تدوین شیوه نامه نخبگان کارآفرین را برای نخستین مرتبه در کشور را ارائه کردیم و خوشبختانه با جلب نظر موافق در این حوزه، از سال آینده در این حوزه و جذب نخبگان کارآفرین اقدام لازم انجام می‌شود. دکتر مفتاحی‌زاده با تاکید بر اینکه شناسایی نخبگان باید از میان دانش‌آموزان انجام شود گفت: سال آینده طرح گسترده‌ای را در حوزه شناسایی دانش‌آموزان مستعد برتر آغاز می کنیم تا بتوانیم نسبت به شناسایی دانش‌آموزان مستعد اقدامات لازم را انجام دهیم.

مفتاحی‌زاده همراهی دستگاه‌ها و نهادهای مختلف نظیر پارک علم فناوری و زیست بوم فناوری با نخگبان را یکی از مهمترین بنیاد نخبگان دانست و بیان کرد: ما اعتقاد داریم اگر نخبگان حمایت شوند قطعا بیشتر و بهتر جامعه را حمایت می‌کنند.وی اجرای طرح بورسیه دانشجویان در صنعت را یکی از موفق‌ترین طرح‌های استان یزد دانست و بیان کرد: امسال ۹۵ نفر از دانشجویان مستعد برتر جذب صنعت و بخش خصوصی شدند.رئیس بنیاد نخبگان یزد  با بیان اینکه یزد در حوزه جذب دانشجویان مستعد برتر برای کل کشور در حال برنامه‌ریزی است، خاطرنشان کرد: برای سال آینده بنا داریم بالغ بر دو هزار دانشجوی مستعد برتر کشور را جذب  بخش خصوصی کنیم.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 164712
کلمات کلیدی
مدیر حامد سلطانی
خبرنگار

مدیر حامد سلطانی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید