بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/06/29 - 13:38
  • - تعداد بازدید: 246
  • - تعداد بازدیدکننده: 245
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آیت‌الله اعرافی مطرح کرد:

لزوم ایجاد تجهیزات و امکانات علمی مورد نیاز نخبگان و توجه به مسائل معیشتی آنها

مدیر حوزه های علمیه کشور، بر لزوم ایجاد تجهیزات و امکانات علمی مورد نیاز نخبگان و توجه به مسائل معیشتی آنها در بحث نگهداشت نخبگان تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه گفت: در دهه اخیر مرزهای علوم اسلامی در قم و در درختواره رشته‌های حوزه علمیه توسعه یافته و از راهبردهای جدی ما بوده که مرزهای علوم اسلامی متناسب با رسالت‌های حوزه توسعه پیدا کند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: در خصوص فقه معاصر و پاسخگویی به مسائل روز کار ویژه ای انجام شده برای اینکه فقه در ارتباط با مسائل حقوقی دنیای جدید پویا و فعال باشد.

وی ادامه داد: حرکت پژوهش‌های حوزه معطوف به نیازهای موجود است از جمله طرح مهمی که در حوزه پژوهش دنبال می‌شود، ایجاد دبیرخانه‌ای برای حمایت و راهبری پروژه‌های مورد نیاز نظام بوده که قریب ۵۰۰ پروژه در حال مطالعه است.

آیت الله اعرافی عنوان کرد: یکی از رویکردهای موجود، صنایع فرهنگی و بازسازی تئوری‌ها و اندیشه‌های علوم انسانی- اسلامی به سمت بازار است و در ساختار جدید این بخش را به شکل پایگاه مرکز رشد می‌بینیم و کارهای فراوانی در صنایع مختلف فرهنگی توسط طلاب در حال انجام است و نیاز به یک عزم جامع دارد.

مدیرحوزه‌های علمیه همچنین به رویکردهای بین المللی حوزه علمیه اشاره کرد و افزود: در حوزه تبلیغ طرح آمایشی داریم و بر اساس آن نظام تبلیغ در حال بازخوانی و بازآفرینی است.

عضو خبرگان رهبری، مهاجرت نخبگان را مورد توجه قرار داد و نبود تجهیزات و امکانات علمی مورد نیاز نخبگان و مسائل معیشتی را از جمله عوامل مهم مهاجرت نخبگان دانست و گفت: در بحث دانشگاه و صنعت شاهد یک اقداماتی هستیم، اما ارتباط علم با فرهنگ و مسائل اجتماعی بسیار ضعیف است و تحقیقات اجتماعی ناظر به مسئله و موازین علمی محدود است.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: از زمان پایه‌ریزی جامعة المصطفی العالمیه بارها در جلسات مختلف بیان کردم که آینده دانشگاه‌ها روشن است و جمعیت در دانشگاه‌ها کم می‌شود؛ معتقدم بین‌المللی سازی آموزش عالی باید با هدایت و راهبری کلان و جدی انجام شود. اگرچه برخی دانشگاه‌ها رشته‌های بین‌المللی دارند، اما به‌صورت جامع شاهد این مهم نیستیم.

وی با اشاره به اینکه ایران ظرفیت گفتمان‌سازی و ایجاد تحولات بزرگ در آسیا و آفریقا را دارد، گفت: هر استان و شهری امتیازاتی دارد که اگر برجسته شود اشتغال و فرهنگ آن شهر درست می‌شود، جهاد دانشگاهی اگر بتواند آمایش فرهنگی و اقتصادی ویژه هر استان را احصا کند می‌تواند در حل مسائل شهری بسیار اثر گذار باشد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 161259
کلمات کلیدی
مدیر حامد سلطانی
خبرنگار

مدیر حامد سلطانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید