طرح شهید احمدی روشن،طرحی برای تکمیل فرآیند توانمندسازی مستعدانبرتر دانشگاهی
طرح شهید احمدیروشن با هدف افزایش توانمندی مستعدانبرتر برای اثربخشی بیشتر در کشور و تسریع روند نخبگی آنان و رسیدن مستعدانبرتر به نقطۀ اوج اثربخشی طراحی و اجرا میشود.
حسن سالاریه؛ معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به چرایی اجرای طرح شهید احمدیروشن، گفت: این طرح به عنوان یکی از برنامههای نوپا و مهم بنیاد ملی نخبگان به منظور تکمیل فرآینده توانمندسازی مستعدانبرتر دانشگاهی اجرا میشود.
وی با بیان اینکه یکی از رسالتهای مهم بنیاد ملی نخبگان شناسایی و تلاش برای بهبود توانمندی مستعدانبرتر دانشگاهی است، افزود: طرح شهید احمدیروشن با هدف افزایش توانمندی مستعدانبرتر برای اثربخشی بیشتر در کشور و تسریع روند نخبگی آنان و رسیدن مستعدانبرتر به نقطۀ اوج اثربخشی طراحی و اجرا میشود.
سالاریه ادامه داد: آموزشهایی که فرد مستعدبرتر در دورۀ تحصیلی و در دانشگاه میبیند در بسیاری ابعاد دچار نقص هستند و نمیتوانند فرد مستعد را برای اثربخشی در کشور آماده کنند. بسیاری از این نقص ها به دلیل دوری دانشگاه از صنعت و دیگر بخشهای اجتماع به وجود آمدهاند.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد در قالب هستههای پژوهشی حول یکی از نیازهای اساسی و مهم کشور که توسط بخشهای مختلف ازجمله صنعت و یا از سوی یکی از اساتید باتجربه و خبره دانشگاهی تعریف شده است، هستههای پژوهشی را تشکیل دهد تا مستعدانبرتر دانشگاهی به مدت یک سالتحصیلی زیر نظر استاد خبره و حول یک مسئلۀ واقعی به فعالیت بپردازند. این فرآیند سبب میشود علاوه بر افزایش توانمندی و قابلیتهای مستعدانبرتر با آموزشهای غیرمستقیم و ارتقاء آمادگی آنان برای حضور فعال در بخشهای مختلف جامعه، نیازهای واقعی کشور نیز در قالب هستههای پژوهشی طرح شهید احمدیروشن تا حد بالایی رفع شوند.
وی یادآور شد: تاکنون سه دوره از این طرح برگزار شده و بنیاد ملی نخبگان نیز در این مدت بسیاری از مقررات و ریزهکاریهای اجرایی آن را مورد بررسی و اصلاح قرار داده است.
سالاریه اضافه کرد: در دورۀ چهارم این طرح، بنیاد ملی نخبگان بنا دارد با همکاری صنایع و مجموعههای زبدۀ تحقیقاتی، صنعتی، فرهنگی و اجتماعی در قالب انعقاد تفاهمنامه همکاری کند.