بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/05/30 - 11:45
  • - تعداد بازدید: 195
  • - تعداد بازدیدکننده: 189
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
آیت الله اعرافی در دیدار قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

جدا شدن حتی یک نخبه از کشور فاجعه است

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با مدیر حوزه های علمیه دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان یزد، آیت الله اعرافی در دیدار قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و هیئت همراه که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد، ضمن تاکید بر حمایت دولت از نخبگان گفت: بنده در دیدارهای خود در سطح کلان پیگیر حمایت نخبگان و استعدادهای برتر بوده و هستم و این امر مهم همواره از حساسیت های بنده نیز است.

مدیر حوزه های علمیه در ادامه خاطرنشان ساخت: علی رغم آن که در تعریف نخبه و شاخص ها و سنجیدهای آن کارهای علمی زیادی شده، اما بر حسب تجربه، این امور را کافی نمی دانم؛ چرا که سنجش نخبگانی گاهی دچار خطا می شود، بطور مثال گاهی افرادی که ظرفیت رشد و اثرگذاری دارند شناسایی نمی شدند ، لذا باید دائما سنجه های خود را اصلاح و در توسعه کمّی نخبگان وسواس خرج ندهیم و این که منابع ما کم است، نباید مانع توسعه این امر مهم شود.

وی افزود: نکته دیگر که نتایج خوبی در یک دهه گذشته داشته، بحث راهبری قلمروهای دانشی است، لذا تخصیص منابع و برنامه ریزی بنیاد نخبگان باید به سمت حوزه های دانشی همچون هوش مصنوعی هدایت شود.

مدیر حوزه های علمیه گفت: راهبری حوزه های دانشی کار مهمی است که ابزار آن شرکت های دانش بنیان هستند.

وی کار در حوزه مطالعاتی مرتبط با نخبگان را مورد تاکید قرار داد و ابراز داشت: بحث تعامل با نخبگان در راستای تکریم معرفتی، ذهنی و علمی، مهمتر از مباحث معیشتی و رفاهی است که این امر در پایبندی به مباحث دینی ملی و کشور موثرتر خواهد بود، لذا این تعامل انسانی امر مهمی است که نیاز است کار بیشتری صورت بپذیرد.

آیت الله اعرافی خاطرنشان ساخت: در مقوله نخبگان و تربیت نخبگانی، اخلاق و مطالعات تاریخی و تمدنی مورد توجه باشد و این امر نیازمند الگوها و مدل ها و نقشه راه است که توجه بنیاد نخبگان را می طلبد.

وی گفت: جدا شدن حتی یک نخبه از کشور یک فاجعه است که ضروری است موانع و چالش های موجود در تحقق این امر مورد بررسی قرار بگیرد و سعی شود در مسائل رشد و تربیت جامعه، نخبه و استاد، مرجع و الگو باشند، همانطور که این امر مهم در همه عرصه ها در حوزه علمیه حاکم بوده است.

مدیر حوزه های علمیه، ضمن تأکید بر تعامل بنیاد ملی نخبگان با مرکز نخبگان حوزه علمیه، خاطر نشان ساخت: بنیاد نخبگان باید خطوط عملیاتی و برنامه مشترکی با حوزه های علمیه معین ترسیم و مشخص نماید.

دکتر "ناصر باقری مقدم" قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان نیز در این دیدارضمن تاکید برنقش نخبگان در تحق اقتصاد دانش بنیان گفت: توسعه اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر توسعه نیروی انسانی فرهیخته و نخبه است ولی مشکلات زیر ساختی ذدر این زمینه داریم.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان باید نقش آفرین باشد و ماده خام نقش آفرینی در عرصه علمی و دانش بنیان، دانشجویان، طلاب و اساتید و نخبگان حوزه و دانشگاه هستند که بایستی با فرایند توانمندسازی به ایفای نقش ایشان در تحقق اقتصاد دانش بنیان کمک کنیم.

باقری مقدم گفت:نداشتن شغل مناسب از مشکلات اساسی دانش آموختگان است که دراین زمینه نیز بنیاد برنامه ریزی های مختلفی انجام داده است. وی همچنین ایجاد فضای مثبت فرهنگی در کشوررا خواستار شد و گفت:  با تهیه و توسعه برنامه ها در رسانه های مختلف و انتشار آن  با نقش آفرینی نخبگان، باید به امیدآفرینی در جوانان و ایجاد فضای پر امید و شاد فرهنگی پرداخت.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین به توسعه مفهوم نخبگی اشاره کرد و افزود: توسعه گستره و شمول نخبگی در دست برنامه ریزی  است و امیدواریم بتوانیم با تامین اعتبارات مناسب از سوی دولت، از نخبگان عرصه های مختلف از جمله صنعت و کار آفرینی نیز حمایت کنیم.

وی یکی دیگر از مشکلات جامعه را عدم اهتمام و توجه ویژه به نخبگان برشمرد و افزود: در صورتی که منابع مالی مناسب و حمایت های معنوی از نخبگان توسعه یابد قطعا زوتر و بهتر خواهیم توانست تحولات اساسی در عرصه های مختلف ایجاد کنیم و فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند مدیریت تحولات کشور باید به دست نخبگان حوزوی و دانشگاهی باشد را محقق کنیم.

دکتر "سید محمد صادق موحد" معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های بنیاد برای حمایت و توان افزایی نخبگان افزود: برنامه های متعددی برای جامعه نخبگان داریم که تاکنون 19 طرح حمایتی در این راستا طراحی و اجرا شده که غالب این طرح ها به نام شهداست. وی به توسعه علمی و فرهنگی دانشجویان اشاره کرد و افزود: ما در بنیاد به توسعه پایدار نخبگان نگاه دقیق علمی داریم که توسعه علمی و فرهنگی دانشجویان و نخبگان در اولویت اقدام است. وی گفت: تلاش می کنیم با همکاری وزارت علوم از برگزیدگان المپیاد های دانش آموزی و کنکور در رشته های اولویت دار با تاکید بر علوم پایه گام برداریم.

دکتر "سید محمدصادق موحد" همچنین اشاره ای به طرح شهید احمدی روشن کرد و افزود: نیازهای تقاضا محور صنعت و دولت و حل آنها به دست هسته های دانشجوی با راهبری اساتید دانشگاه و نیز توسعه رویدادهای رقابتی مساله محور در طرح شهید بابایی از برنامه های اساسی بنیاد ملی نخبگان برای تحقق احساس اثر گذاری نخبگان در جامعه است.

دکتر "حیدر مفتاحی زاده" رییس بنیاد نخبگان استان یزد نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارش عملکرد بنیاد نخبگان یزد، گفت:برای اولین بار در کشور بورسیه صنعت را برای دانشجویان طرح ریزی و اجرا کردیم که این طرح با حمایت دانشگاه و صنعت در حال اجراست.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 160693
کلمات کلیدی
مدیر حامد سلطانی
خبرنگار

مدیر حامد سلطانی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید