با حضور معاون علمی رییس جمهور و وزیر علوم:
تقدیر از برگزیدگان سرآمد علمی ایران
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه باید مراقب باشیم که زنجیره علمی کشور تضعیف نشود، گفت: شرکتهای دانشبنیان باید در جهت حل مسائل گام بردارند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، مراسم تقدیر از برگزیدگان سرآمد علمی کشور با حضور روحاله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، سیدسلمان سید افقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، فرشاد سلیمانی معاون توسعه بنیاد، یاسین کیخا سرپرست معاونت سرآمدان بنیاد و رسول محمدقلی دستیار ویژه رئیس بنیاد در امور مستعدان و آیندهسازان و جمعی دیگر از سرآمدان علمی کشور برگزار شد.
روحاله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در بخشی از سخنان خود در این مراسم گفت: غرض بنده از صحبت کردن در این جمع عرض ادب به اساتید فرهیخته است که اینجا حضور دارند.
وی ادامه داد: ما دین مترقی داریم که قلم علم از نظر آن برتر از خون شهدا است. فرهنگ ایرانی هم غیر از این نیست، تمام گذشتگان ما جایگاه ویژهای برای علما قائل بودند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: نیاز داریم جایزهای در تراز جایزه مصطفی(ص) در کشور داشته باشیم، امیدواریم سال آینده جایزه سرآمدان را ارتقا دهیم و بتوانیم جایزه ای مترقی و در شأن دانشمندان ایرانی برای جامعه علمی ایران داشته باشیم.
دهقانی گفت: بنده باور دارم که شرکتهای دانش بنیان امروز نتایج تلاش های سالهای گذشته جامعه علمی کشور است، ما باید مراقب باشیم که زنجیره علمی کشور تضعیف نشود.
وی در ادامه افزود: شرکت های دانش بنیان باید در جهت حل مسائل گام بردارند و به صنعت وصل شوند و بدون شک حمایت هرچه بیشتر از شرکتهای دانش بنیان منجر به اعتلای جایگاه ایران زمین در آینده خواهد شد.
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخشی از این مراسم گفت: امروز باعث افتخار است که مدیران سرآمد و دو وجهی مانند دکتر دهقانی فیروزآبادی و دکتر سیدافقهی بر صدر بنیاد ملی نخبگان قرار دارند، آنها در مسئولیتهای گذشته حقیقتا کارنامهای قابل افتخار بر جای گذاشتهاند.
وی گفت: بنا دارم امروز خلاصهای از تاریخچه شکلگیری بنیاد ملی نخبگان را عرض کنم، بنده سالها قبل در محضر رهبر انقلاب سخنرانی کردم و مسئله مهاجرت ژن ها را طرح کردم، بعد از آن در تماسی از سوی دولت مامور تشکیل بنیاد ملی نخبگان شدم که کار را با گروهی از جوانان پیش بردیم، بعد از مدتی شاهد بودم اداره بنیاد ذیل معاون اول رئیس جمهور به دلیل مشغله ایشان ساده نیست به همین جهت پیشنهاد تاسیس معاونت علمی رئیس جمهور را دادم و این نهاد شکل گرفت که مایه مباهات است.
وزیر علوم در ادامه افزود: پیشنهاد دیگر بنده برای دانشگاهها راهاندازی تالار مفاخر است که سبب ماندگار شدن این الگوها خواهد شد. امروزه سرآمدی در جهان از مسیر علم و دانش میگذرد و کشورها با اندیشهها به قدرت گرفتن فکر میکنند، اگر ما بنایی بر قوی شدن داریم، بهترین راه آن علم و فناوری است.
زلفیگل ادامه داد: وزارت علوم امروزه کارهای زیادی برای ارتقا جایگاه علمی کشور انجام داده است که قانون جهش علمی بر مبنای عملکرد اجرایی یا دستورالعمل پژوهشهای جامع، بخشی از آنها است. امروز اگر حمایت از دستاوردهای علمی محدود است به دلیل محدودیت منابع است اما فرایند حمایت از طرح های پژوهشی برتر در حال اصلاح است و تلاش داریم حمایت ها نسبت به گذشته شرایط بهتری پیدا کند.
وی در پایان تصریح کرد: وزارت علوم برای تحقق عدالت علمی همه ابزارهای خود را به کار می گیرد و ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا دانشگاهها محدودیت منابع برای ارتقا خدمات آموزشی و فرهنگی نداشته باشند.
شایان ذکر است، در پایان این مراسم، ۱۰ نفر از سرآمدان علمی به نمایندگی از ۱۱۰ سرآمد علمی سال ۱۴۰۲ کشور، لوح تقدیر، تندیس و هدیه نقدی خود را از معاون علمی رییس جمهور، وزیر علوم، رییس بنیاد ملی علم و قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دریافت کردند.
نظر دهید