در گردهمایی نخبگان استان یزد با موضوع «حکمرانی نخبگان در یزد نوین» مطرح شد:
بنیادهای نخبگان استانی میتوانند مغز متفکر استانها باشند
اولین گردهمایی بزرگ نخبگان استان یزد با موضوع «حکمرانی نخبگان در یزد نوین»، با حضور استاندار، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از مدیران ارشد استانی، نخبگان و سرآمدان استان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان یزد، در آستانه 12دی، پانزدهمین سالگرد تأسیس بنیاد نخبگان استان یزد به عنوان اولین بنیاد نخبگان استانی کشور، اولین گردهمایی بزرگ نخبگان استان یزد با موضوع «حکمرانی نخبگان در یزد نوین»، با حضور استاندار، جمعی از مدیران ارشد استانی، نخبگان و سرآمدان استان و حضور مجازی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
دکتر مهران فاطمی در اولین گردهمایی بزرگ نخبگان استان یزد، اساس کار دولت سیزدهم را "تحول آفرینی" دانست و گفت: یکی از راهبردهای مهم و مورد پیگیری استان نیز تغییر و تحول در روندهای موجود به نفع مردم، یزد و کشور است و این مهم با جدیت در دستورکار استان قرار دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه بزرگترین وظیفه جامعه نخبگانی، مدیریت تحول است، اظهارداشت: یک نخبه زمانی در جایگاه واقعی خود قرار می گیرد که بتواند فرآیند تحول را مدیریت کند.استاندار یزد لازمه ایجاد تحول را برنامه محوری در حوزه های مختلف عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا با مشارکت بخش خصوصی و مردمی و کارشناسان اداری، سیاست ها و راهبردهای استان در محورهای پیشران استان مشخص و در قالب سندی تحت عنوان یزد نوین تجمیع و تدوین شد.
دکتر فاطمی افزود: تا کنون ۱۵ محور با ۱۸۰ پروژه تحولی در سند یزد نوین تعریف و متولی پیگیری مسائل مربوط به آن ها و زمان بندی آن مشخص شده است.استاندار یزد ادامه داد: محور فرهنگی سند یزد نوین نیز در حال تدوین است.وی با بیان اینکه تدوین برنامه تحولی مسیر جدیدی پیش روی توسعه و پیشرفت استان در سال های آینده رقم خواهد زد، افزود: اندیشه، تصمیم و اقدامات امروز ما مهم بوده و اثرات آن برای سالیان مدیدی باقی می ماند لذا تصمیم و مداخله امروز ما می تواند باعث تبدیل یزد به یکی از قطب های علمی، فناوری و فرهنگی در سطح ملی و منطقه ای و بین المللی شود.
دکتر فاطمی در بخش دیگری از سخنانش اولین اقدام خود در زمان انتخاب به عنوان مشاور جوان استاندار در ۱۴ سال پیش را راه اندازی دفتر نخبگان در استان یزد دانست و تصریح کرد: این مرکز اولین مرکز استانی بنیاد ملی نخبگان در کشور بود که مبنای آن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی در جمع دانشگاهیان در خصوص لزوم تحول و مدیریت تحول بود. وی با بیان اینکه نخبگان باید روحیه مطالبه گرایانه نسبت به موضوع تحول داشته باشند، افزود: یکی از انتظارات ما از نخبگان استان بازخوانی و نقد سند یزد نوین با محوریت بنیاد نخبگان و ارائه نظرات و دیدگاه ها به منظور اعمال اصلاحات لازم است.
استاندار یزد با بیان اینکه خود را موظف به پیگیری مسائل مربوط به نخبگان اعم از تسهیلات، خدمات و رفاهیات میدانیم، خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های جامعه نخبگانی استان تهیه مسکن است که در راستای حل این دغدغه و مطالبه تفاهم نامه ای جهت ساخت هزار واحد مسکن برای اساتید و نخبگان استان منعقد شود.دکتر فاطمی اضافه کرد: سازوکارهای مربوط به بکارگیری و اشتغال نخبگان در ادارات در حال پیگیری است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به سفر آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی؛ رئیس جمهور به استان در تاریخ ۲۲ دی ماه اشاره کرد و یکی از مهمترین اتفاقات این سفر را آغاز عملیات اجرایی خط انتقال آب از دریا به استان دانست.استاندار یزد در پایان از عموم نخبگان استان دعوت کرد تا در دیدار مردمی با رئیس جمهور شرکت نمایند.
دکترحیدر مفتاحی زاده رییس بنیاد نخبگان استان یزد نیز در این گردهمایی گفت: جمعیت عظیم نخبگی در استان یزد داریم و آنگونه که باید دیده نشدند و لذا این گردهمایی تشکیل شد تا از این نیروی عظیم و ارزشمند استفاده شود و آماده هستند به توسعه استان یزد کمک کنند و نقش نخبگان در حکمرانی غیر قابل انکار است و لشکر هزار و پانصد نفره در استان از نخبگان داریم و جایگاه این بنیاد فرا سازمانی است و مغز متفکر استان است.
دکتر ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور نیز بصورت مجازی در این گردهمایی سخنرانی کرد و گفت: در ابتدای سال تحصیلی نشست های نخبگانی را با رتبه های برتر دانشگاه برگزار می کنیم و در این بنیاد بعد از شناسایی افراد مستعد، کمک به توانمند سازی و زمینه سازی برای اثر بخشی است و در طرح شهید احمدی روشن همراه با یکی از اساتید نسبت به حل مسائل کشور اهتمام خواهند داشت. بورسیه تحصیلی نخبگان در اقدامی ابتکاری در استان یزد اجرا شد و از سال آینده در کشور نیز اجرایی خواهد شد و دانشجویان مستعد بکارگیری خواهند شد که باعث جذب آنها در صنایع استان و کشور خواهد شد.
دکتر محسن شاهرضایی، مدیرکل دفتر تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان نیز در این گردهمایی ضمن تبیین جایگاه نخبگان و لزوم تجلیل و تکریم ایشان، افزود: تکریم نخبگان، تعظیم شعائر اخلاقی و انسانی است و سرآمدان و نخبگان جامعه بایستی به عنوان برترین الگوها معرفی و از تلاش های ایشان قدردانی شود. نویسنده کتاب "بهزاد" همچنین افزود: در تلاشیم در بنیاد ملی نخبگان، از زندگی و تلاش های سرآمدان کشور، برشی واقع بینانه برای نسل جوان تهیه کنیم و در این راستا تاکنون کتاب های متعددی از مفاخر ایران از جمله استاد بهزاد از مفاخر ریاضی ایران و استاد حسین ملک افضلی اردکانی که هر دو یزدی تبار هستند، تهیه شده و در دسترس نخبگان قرار گرفته است.
آیت الله سید محمد کاظم مدرسی امام جمعه بخش مرکزی یزد نیز در این گردهمایی گفت: صدای قلم دانشمندان، صدای گام رزمندگان و صدای چرخ ریسندگان و تولید، بسیار ارزشمند است و مورد رضای خداوند است و مقام معظم رهبری هم در عرصه اقتصاد هم امسال را دانش بنیان معرفی کردند که نشان از اهتمام ایشان به این موارد است.
زهیر حاجی حسینی مشاور جوان استاندار یزد نیز در این گردهمایی گفت: یکی از معیارهای حکمرانی موفق، بها دادن به نخبگان و فراهم نمودن زمینه برای فعالیت آنهاست و نخبگان بر محیط خود اثر می گذارند و مدرسه حکمرانی رویش برای فراهم کردن زمینه فعالیت نخبگان در فعالیت های اجرایی استان بود و این اقدام ابتکاری و برای اولین بار در کشور اجرا شد تا از ظرفیت نخبگان استفاده شود.
محمدرضا رضایی نژاد، مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان یزد نیز در این گردهمایی گفت: جایزه ویژه پیشگامان طراحی شده و امروز رونمایی می شود و هر ایده و فکری که منجر به تجاری سازی شود به صورت کامل مورد حمایت ما قرار خواهد داشت.
در این گردهمایی که حدود سه ساعت بطول انجامید، پدر شهید میرحسینی چاهوکی از شهدای نخبه موشکی و همچنین بیست و پنج نفر از نخبگان برتر استان تجلیل شدند و از دو کتاب نیز رونمایی شد.همچنین تمثال شهید سیدرضا میرحسینی چاهوکی توسط استاد حسین فرجی، نقاشی و به خانواده شهید اهداء شد.
نظر دهید