با حضور قضات دادگستری یزد:
برگزاری کارگاه مشاوره حقوقی جرائم مالی و فضای مجازی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان یزد در راستای برگزاری کارگاه های مشاوره معتمد حقوقی، کارگاه جرایم مالی و فضای مجازی با حضور مستعدان برتر برگزار شد.
در این کارگاه "اقدس شریفی" و فاطمه شاه حسینی" از قضات دادگستری استان و تحت حمایت بنیاد نخبگان در جمع مستعدان برتر به بیان نکات طلایی در رابطه با جرائم مالی و فضای مجازی پرداختند .
"شریفی" در رابطه باکلاهبرداری از طرق مختلف اظهار کرد: کلاه برداری از طریق نشان دادن رسید های جعلی شیوع بسیاری دارد که افراد در گیر هم اکثرا مغازه دار ها هستند و توصیه ما این است که جنس به خریدار تحویل داده نشود تا زمانی که پول به حساب واریز شود .
وی افزود:آگهی های استخدام که در دیوار و سایت های مختلف وجود دارد مثل کار در منزل با پورسانت بالا در واقع بهانه ای است برای گرفتن کارت افراد و خرید ارز از طریق استفاده از شماره کارت و شماره حساب انها. به گفته وی کلاهبرداری از طریق چک های صیادی هم رخ می دهد که متهمین به اسم افرادی نیازمند مانند معتادین دست چک دریافت کرده و به وسیله ان خرید میکنند و چک ها را پاس نکرده و صاحب دست چک به دام می افتد.
شریفی در رابطه با سایت های شرط بندی تصریح کرد: افراد در ابتدای ورود به بازی با مبالغ پایین برنده شده و وقتی در ادامه بازی مبلغ را زیاد ترمی کنند به صورت پیاپی می بازند و کل پولشان را از دست میدهند در این صورت اگر به دفتر قضا مراجعه کنند ابتدا خود متهم به قمار بازی می شوند و سپس اقدامات دیگر انجام می گیرد .وی با اشاره به اینکه خود مراقبتی در فضای مجازی مهمترین و تنها راه برای عدم سوء استفاده از تصاویر شخصی است اظهار کرد: انتشار فیلم و عکس خصوصی توسط دیگران موردی است که بیشترین شکایت از آن صورت می گیرد و توصیه ما این است که کاربران بخصوص بانوان به هیچ وجه عکس های شخصی و خانوادگی خود را در فضای مجازی انتشار ندهند و خود مراقبتی اجتماعی کنند.
وی با بیان این موضوع که دزد ها دو دسته هستندگفت: دسته اول فقط قصد فروش گوشی را دارند و با سیم کارت و مموری داخل گوشی کاری ندارند اما دسته دوم از طریق مموری گوشی هم کاسبی کرده و از مالک گوشی اخاذی می کنند.
شریفی اظهار کرد: با عضویت داخل گروه های عمومی ممکن است با افرادی اشنا شویم که بعد از جلب اعتماد از طریق صحبت کردن سعی بر گرفتن عکس ها خصوصی برای استفاده از ان می کنند .
وی در پایان ابراز داشت: یک مرکز حمایتی تحت عنوان مرکز حمایت از بانوان و کودکان در محل طبقه بالای اتش نشانی در خیابان طالقانی تاسیس شده و افراد میتوانند به صورت حضوری یا تلفنی مشاوره دریافت کنند و کار این مرکز به گونه ای است که بدون ثبت شکایت در سامانه های رسمی و نیز بدون ثبت اسم افراد در سامانه قوه قضاییه به امور رسیدگی می کند و هدف از تشکیل ان حمایت از بانوان در برابر اسیب های اجتماعی است .
این جلسه با بیان مطالب مهمی در خصوص فروش مال غیر ،چک ،خیانت در امانت توسط "شاه حسینی" قاضی دادگاه خانواده ادامه یافت .
وی عنوان کرد: در بحث خیانت در امانت در صورتی که فرد با شخص امانت گیرنده رابطه امانی داشته باشد و امانت گیرنده مال ان شخص را به عمد تلف کرده باشد یا صاحب شود یا مال گمشده باشد یا مفقود شود وی مرتکب جرم شده است.
شاه حسینی با بیان اینکه درکلاه برداری با حیله و تقلب مال مردم برده می شودمتذکر شد: یکی از زیر شاخه های کلاهبرداری که مردم خیلی با ان مواجه هستند فروش مال غیر است و این به دلیل سند دار نبودن اکثر زمین های استان است .
وی افزود : توصیه ای که در خرید زمین می شود این است که حتما استعلام صورت گیرد و علاوه بر ان از همسایه های ان مکان نیز در مورد زمین سوال شود که مالک این زمین چه کسی اینت. وی در رابطه با وصول کردن چک گفت : ما در صورتی میتوانیم حساب را ببندیم که معاملاتی که انجام می شود مشکل داشته باشد گاهی افراد به دلایل شخصی حساب را می بندد که در این صورت جرم محسوب میشود و باید با ان برخورد کرد .
در پایان پرسش و پاسخ صورت گرفت.
نظر دهید