برگزاری رویداد «تاثریا» در راستای تحقق سند «یزد نوین»
رویداد ملی تا ثریا در استان یزد، چهارشنبه 11 آبان در دانشگاه یزد برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری استان یزد، اولین نشست خبری رویداد ملی «تا ثریا» با حضور «اکرم فداکار» مسئول کمیته راهبردی و سیاستگذاری رویداد، «محمدصادق شاه کرمی» نائب رئیس این کمیته، «صادق زنده نور» مسئول کمیته اجرایی رویداد ملی «تا ثریا» و «محمدرضا زارع» نماینده قرارگاه جهاد علم و فناوری سپاه الغدیر استان یزد امروز در کارخانه نوآوری درخشان یزد برگزار شد.
اکرم فداکار اظهار داشت: رویداد ملی «تا ثریا» به همت قرارگاه جهاد علم و فناوری سپاه الغدیر استان و با همکاری ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ۱۱ آبان در محل دانشگاه یزد برگزار خواهد شد.
وی با بیان این که با محوریت این رویداد در استان سند تحولی استان بر پایه سند آمایش «یزد نوین» در ۱۰ موضوع آب، اقتصاد، انرژی خورشیدی، پوشاک، سامان خانواده، سرمایه انسانی، کشاورزی، گردشگری، نساجی، ورزش است، عنوان کرد: یکی از کمیتههای این رویداد ملی در استان کمیته راهبردی و سیاستگذاری است که خروجی این کمیته که میتواند وجه تمایز رویداد استان یزد با دیگر استانها باشد، همافزایی و بسیج کردن تمام اقشار فعال در حوزه زیست بوم علم و فناوری استان خواهد بود.
اشتراک گذاری ظرفیتهای استان یزد در قالب ارائه نیازهای فناورانه
فداکار ابراز امیدواری کرد با تمرکز و اشتراک گذاری ظرفیتهای استان در قالب ارائه نیازهای فناورانه و نیازهای پشتیبانی دانش بنیان به کمک سرمایهگذاران، شاهد توفیق بیشتر در تحقق اهداف این رویداد در یزد نوین باشیم.
وی به نقش شبکه سازی و اتصال افراد در رویدادها اشاره و عنوان کرد: در بخشی از این رویداد، نیازهای فناورانه اولویتدار به همت تیمهایی حرفهای و کارشناسی ارائه میشود و در ادامه شاهد اشتراک گذاری طرحهای برتر فناور با سرمایه گذاران خواهیم بود.
این مسئول ابراز امیدواری کرد که برگزاری این رویدادهای فناورانه در استان موجب رفع مسائل و نیازهای جامعه از طریق اهتمام به دانش بنیان ها شود.
ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از ظرفیتهای علمی یزد
«محمدصادق شاه کرمی» نائب رئیس این کمیته نیز با بیان این که یزد از دیرباز همواره در مبحث حل مسئله جزو مناطق و استانهای پیشرو در کشور بوده است، به ابتکارات سنتی یزدیها برای رفع نیازهای زندگی خود در قدیم الایام اشاره کرد.
به گفته وی، امروز موضوع شبکه سازی برای رفع مشکلات و نیازهای جامعه یک الزام است لذا در رویداد ملی «تا ثریا» اهتمام ویژهای به ریل گذاری در این مسیر شده و در این رابطه سه محور شامل ایجاد شبکه پویایی از فعالان زیست بوم فناوری استان، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از ظرفیتهای علمی و صنعتی و نیازهای گلوگاهی استان و دادههای نهادهای میانجی و حمایتگر، و همچنین ایجاد بستر برای تسهیل گری و میانجی گری برای ارتباط نیازها به ظرفیتها مورد تاکید قرار گرفته است.
شاه کرمی با بیان این که خوشبختانه استان یزد هم از بعد علمی و برخورداری از نیروی انسانی و هم از بعد مالی از ظرفیتهای خوب و والایی برخوردار است، مشکل اصلی را در اتصال این دو بخش جهت انجام تمام فعالیتهای در راستای تحقق سند «یزد نوین» ذکر کرد و گفت: امیدواریم در قالب این رویداد این حلقه اتصال به صورت موثری برقرار شود.
هم افزایی بین فعالان زیست بوم علم و فناوری
«صادق زندهنور» مسئول کمیته اجرایی رویداد ملی «تا ثریا» در استان نیز هدف از این رویداد را جریان سازی و هم افزایی بین فعالان زیست بوم علم و فناوری استان ذکر کرد و گفت: چنین رویدادی تاکنون در استانهای آذربایجان شرقی، فارس، کرمان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی برگزار شده و مقرر است پس از برگزار رویدادهای استانی، ۹ رویداد در سطح ملی با ارائه طرحهای برتر استانی برگزار شود و در فاز سوم نیز شاهد برگزاری ۱۰ رویداد در موضوعات اقتدارآفرین برای کشورمان باشیم.
وی ادامه داد: این رویدادهای در مجموع ۵۰ رویداد «تا ثریا» در کشور را رقم خواهد زد که خروجی آنها شناسایی طرحهای برتر در قالب برگزاری رویداد جامعی در تهران خواهد بود.
به گفتهی مسئول کمیته اجرایی این رویداد در استان، یزد به دلیل پختگی در برگزاری رویدادها و تجربیات فراوان در حوزه زیست بوم فناوری، همواره پیش قدم در برگزاری این قبیل رویدادها بوده و لذا در همین راستا نیز پنج کمیته در ذیل رویداد شامل کمیتههای راهبردی و سیاستگذاری، سرمایهگذاری و سرمایهپذیری، اجرایی، ارزیابی و داوری و کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات تعریف شده است.
زندهنور در پایان نیز از ارائه پیشنهادی در جلسات قرارگاه جهاد علم و فناوری سپاه الغدیر استان و نیز ستاد نواوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان یزد پیرامون استقرار دبیرخانه دائمی این رویداد در استان خبر داد.
نگاه ما به علم و کار علمی، یک نگاه جهادی است
«محمدرضا زارع» نماینده قرارگاه جهاد علم و فناوری سپاه الغدیر استان نیز در بخش پایانی این نشست اذعان کرد: نگاه ما به علم و کار علمی، یک نگاه جهادی است چرا که آن را در راستای پیشرفت کشور و تحقق منویات مقام معظم رهبری میدانیم لذا قرارگاهی با عنوان «قرارگاه جهاد علم و فناوری» در سپاه الغدیر استان به منظور ایجاد هماهنگی و تجمیع ظرفیتهای علم و فناوری استان ایجاد شده است.
نظر دهید