بازدید علمی صنعتی و فرهنگی مستعدان برتر یزدی
مستعدان برتر یزدی از صنایع و همچنین مراکز علمی، فرهنگی و مذهبی مشهد بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان یزد، در راستای آشنایی مستعدان برتر یزدی بازدید ازشرکت نان قدس رضوی، باغ و اردوگاه کارآفرینی بانوان خاتون مشهد و موزه های حرم مطهر رضوی( موزه قران و نفایس، و موزه اصلی حرم) با حضور12 نفر از مستعدان برتر تحت حمایت بنیاد نخبگان استان یزد از 16 و17 آذر1398برگزار شد.
نخبگان در این برنامه از گنجینه قرآن و نفایس حرم مطهر رضوی، موزه مرکزی آستان، موزه مردم شناسی مشهد مقدس، شمیم رضوان(بخش توزیع گلهای ضریح )، غذای حضرتی و باغ و اردوگاه کارآفرینی بانوان خاتون بازدید کردند.
نخبگان همچنین در نشست باخانم باعدی رییس باغ خاتون پیرامون همکاری با این مجموعه تبادل نظر کردند و مقرر شد ارتباط دوسویه شکل گیرد.
معرفی شرکت نان قدس رضوی:
در حال حاضر شرکت نان قدس رضوی با ظرفیت اسمی سالیانه بیش از 44.100 تن محصولات متنوع و مرغوب (و بیش از یکصد و سی نوع محصول تولیدی) جهت مصارف داخلی و صادرات، یکی از بزرگترین کارخانجات صنایع غذائی در زمینه «صنعت کیک، کلوچه و نان» در سطح کشور می باشد که هم اکنون در ورودی جاده مشهد - قوچان نبش میدان قائم با بیش از 14 خط تولید در کارگاه های رضوی، دونات، اشترودل و نان مشغول فعالیت می باشد که این خطوط شامل خطوط اسفنجی، خطوط روغنی، خط کلوچه، خط مارش مالو، خط بیسکوئیت مستقردر کارگاه رضوی، خط نان صنعتی و اشترودل مستقر در کارگاه اشترودل و دونات کاملا اتومات در کارگاه دونات و در نهایت خطوط نان، ویفر و قنادی نیز در کارگاه نان می باشند . در ادامه راه برای توسعه و بالندگی بیشتر این مجموعه گسترش جغرافیایی نیز در دستور کار قرار گرفته است .
معرفی موزه های آستان قدس رضوی:
موزه ها به عنوان مکانی برای حفظ و نگهداری گنجینه های ارزشمند هنری، تاریخی، و فرهنگی بشر و عامل وحدت جوامع انسانی شناخته می شوند به عبارت دیگر مکانی برای تحقق اندیشه گفتگوی تمدنها در دنیا و پیام آور صلح ودوستی بین انسانها و عامل مهمی برای آشتی و آشنایی نسل امروز با فرهنگ نیاکانشان و حس ریشه دار بودن آنهاست.امروزه موزه فقط یک فضای فیزیکی خاص نیست. شورای بینالمللی موزهها (آیکوم) «موزه نهادی دائمی است که به صورت غیر انتفاعی در خدمت جامعه و توسعه آن بوده، در آن به روی عموم باز است، و همچنین در آن تحقیقاتی در خصوص شواهد مادی زندگی بشر و محیط پیرامون وی صورت میگیرد، مالکیت آنها را کسب و حفاظت نموده، در اختیار علاقهمندان قرار میدهد و بویژه به منظور اهداف مطالعاتی، آموزشی و کسب لذت در معرض دید مردم قرار میدهد.در ادامه آن توضیح میدهد کلیه محوطه ها و آثار و ابنیه تاریخی، مراکز علمی، تالار های هنری غیرانتفاعی، مؤسسات حفظ و نگهداری و تالارهای نمایشگاهی وابسته به کتابخانه ها و مراکز بایگانی، تشکیلات ملی،منطقه ای و محلی موزه ای، نهادها وتشکیلات غیرانتفاعی که در زمینه موزه ها و موزه شناسی فعالیت های تحقیقاتی، آموزشی، مستند سازی انجام می دهند و تمام مراکز فرهنگی و نهادهای مدیریت منابع میراث آشکار و پنهان را موزه می نامد.براساس این تعریف آیکوم، آستان قدس رضوی، مستندترین مجموعهای است که میتواند عنوان یک موزه کامل را به خود اختصاص دهد. اما آنچه در همین مجموعه به طور مشخص به عنوان موزه شناخته میشود فضاهایی است که اشیاء فرهنگی، تاریخی و هنری را تحت عنوان گنجینههای مختلف در خود جای داده است. که به طور اجمالی با تکیه بر اسناد و متون موجود پیشینه و وضعیت موجود آن بررسی و تدوین شده است
مجموعه موزه های آستان قدس رضوی با بیش از یک میلیون بازدیدکننده در سال، یکی از بزرگترین و غنی ترین موزه های ایران قلمداد می گردد. این موزه از پیشینه پایداری برخوردار میباشد. هدف از ایجاد این مرکز فرهنگی در آستان ملکوتی امام رضا علیه السلام ، نمایش نمونههایی از آثار نفیسی بوده که در طی زمان توسط علاقهمندان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) تقدیم بارگاه ملکوتی این امام همام گردیده است. در حال حاضر آستان قدس رضوی دارای موزه ها و گنجینه های متعدد می باشد که در ادامه به معرفی تعدادی از این مجموعه ها و نفایس موجود در آن می پردازیم.
اولین موزه در آستان قدس رضوی در سال 1324 هجری شمسی در ساختمانی به مساحت 1024 متر مربع در صحن امام خمینی بنا گردید. این موزه به مدت چهل سال تنها موزه آستان قدس رضوی بوده است. با استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی و آغاز تحول بنیادین در تمامی عرصه ها، موزه آستان قدس رضوی نیز مسیر توسعه را پیمود و در طی سالهای پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران چندین بار دچار تغییر و دگرگونی گردید. در حال حاضر سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در زیر مجموعه معاونت امور موزه ها دارای سه اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگی ، پژوهش و معرفی اشیاء و گنجینه های آستان قدس رضوی می باشد.
- باغ و اردوگاه کارآفرینی بانوان خاتون مشهد
با اختصاص ۱۸ هکتار از مساحت ۱۱۴ هکتاری باغ امام رضا (ع) به کارهای فرهنگی و تفریحی بانوان، حالا بانوان مشهدی صاحب اردوگاه وسیعی شدهاند که میتوانند اوقات بسیار خوب و مفرحی را در آنجا سپری کنند. باغ اردوگاه «خاتون» نخستین مرکز فرهنگی، تفریحی بانوان در مشهد است که چند روز پیش با حضور تولیت آستان قدس رضوی افتتاح و در اختیار و استفاده بانوان قرار گرفت. از ویژگیهای این باغ اردوگاه، نوآوری و بهرهمندی از خلاقیت بانوان در طراحی بخشهای مختلف آن است. جایی که سرپرست مرکز امور بانوان و خانواده آستان قدس رضوی در مورد آن میگوید: نشاط آفرینی و امیدبخشی برای بانوان، تربیت محوری و رشد و اعتلای معرفتی، فرهنگی و مهارتی بانوان با تکیه بر مبانی دینی، تکمیل نقش مادری و همسری بانوان و آمیختگی فرهنگ و اقتصاد در برنامههای ویژه بانوان و خانواده از جمله سیاستهای اصلی و محوری ایجاد این باغ اردوگاه ویژه بانوان است.