نشست رسانه ای رییس بنیاد نخبگان استان یزد
با حضور اصحاب رسانه استان، نشست خبری و رسانه ای دکتر"سید مهدی کلانتر" رییس بنیاد نخبگان استان یزد برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان یزد، دکتر "سید مهدی کلانتر" در نشست رسانه ای که به منظور گرامیداشت ایام الله دهه فجر و طلیعه چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ارائه فعالیت های این بنیاد برگزار شد، با بیان اینکه اهداف اقتصاد مقاومتی ملاک تدوین برنامههای متعدد در کشور است، اظهار کرد: شفافیت یکی از ارکان موثر در تحقق اقتصاد مقاومتی است و رسانه ها مهمترین رسالت در این خصوص را به عهده دارند.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با تاکید بر این که امروز برای برخورداری از اقتصاد بدون نفت، انتخابی جز اقتصاد دانشبنیان نداریم، گفت: حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از اهداف بنیاد نخبگان است.
وی با بیان این که بنیاد نخبگان مسیر نخبگی را برای افراد تحصیل کرده فراهم کرده است، گفت: اقتصاد دانشبنیان در سالهای قبل یک نیاز محسوب نمیشد اما امروز برای برخورداری از اقتصاد بدون نفت، انتخابی جز اقتصاد دانش بنیان باقی نمیماند که خوشبختانه بنیاد نخبگان در این خصوص اقدام کرده است.
این مسئول با اشاره به ظرفیت کارخانه نوآوری یزد به عنوان یکی از اقبالهای خوب این استان در موضوع اقتصاد دانش بنیان، تصریح کرد: خوشبختانه با دیدگاه کنونی مسئولان و نخبگان و همچنین وجود شهر هوشمند انتظار داریم که اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از اهداف و برنامههای اصلی استان به بار بنشیند.
دکتر کلانتر در این نشست ضمن تشریح برنامه های بنیاد نخبگان استان یزد افزود: الگوسازی از نخبگان و سرآمدان از طریق برنامه های رسانه ملی با عناوین"به سوی نخبگی " و "شایستگان" تشکیل میز نیازمندی های صنعت استان، برنامه های آموزشی برای ارتقای سطح نخبگان، اردوهای جهادی علمی و بازدید نخبگان از صنایع و مراکز علمی از برنامه های این بنیاد است.
وی با بیان این که صرفاً مدلی برای بنیاد نخبگان تعریف نشده است، گفت: این بنیاد با عمر بیش از یک دهه صرفاً با یک اندیشه بلند شکل گرفته و در حال حاضر به سمت دانشبنیان شدن حرکت میکنند.
وی با اشاره به نقش بنیاد ملی نخبگان در حمایت از نیروهای نخبه بومی، افزود: هموار کردن مسیر نخبگی از مهمترین محورهای اجرایی در بنیاد نخبگان است.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد در ادامه، نیروی انسانی نخبه و متعهد را لازمه توسعه همه جانبه کشور دانست و گفت: افرادی که در جامعه و کشور منشا اثر، تحول و خدمت رسانی باشند، نخبه محسوب می شوند و امروزه اهمیت نیروی انسانی و تفکر و بستر ایجاد شده برای فعالیت نیروهای انسانی به مراتب از نقش ماشین آلات در توسعه مهمتر است.
دکتر" سید مهدی کلانتر" شناسایی، هدایت و توانمندسازی را سه محور ارائه خدمت بنیاد نخبگان عنوان و تصریح کرد: ایجاد زیرساختهای لازم در حوزههای مختلف برای استفاده از ظرفیت نخبگان در دیار دارالعلم ضروری است.
رئیس بنیاد نخبگان استان از شناسایی افراد با استعداد و هدایت آنها به عنوان یکی از مسئولیتهای مهم این بنیاد یاد کرد و گفت: طرحهایی مانند طرح «احمدی روشن» و «شهاب» جزو طرحهایی است که این بنیاد در دستور پیگیری قرار داده است.
وی در ادامه با بیان این که اندیشکدههای بنیاد نخبگان با ظرفیتی فراتر از اتاق فکر و به صورت تخصصی میتوانند مشاره بدهند، اظهار کرد: ایجاد این اندیشکدهها با رویکرد بازگرداندن نخبگان به یزد و مشاوره به دستگاهها و سازمانها و کمک به توسعه دانشبنیان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تقویت فعالیت اندیشکدهها به منظور فراهمسازی زمینه فعالیت نخبگان در حوزههای مورد نیاز استان را حائز اهمیت دانست و بیان کرد: متأسفانه به طور کامل، هماهنگی لازم بین بنیاد نخبگان و دیگر اجزای توسعهای در استان یزد وجود ندارد و باید زمینه استفاده از ظرفیت نخبگان برای توسعه بیش از پیش کشور فراهم شود.
کلانتر با اشاره به لزوم ایجاد تنوع و رقابتپذیری در حوزه صنعت یزد به عنوان یک نیاز اساسی یاد کرد و گفت: در حال حاضر بیشترین رشتههای مربوط به یزد شامل معدن و صنایعی مانند فولاد، کاشی و سرامیک، نساجی و صنایع غذایی است.
وی با اشاره به این که میز نیازمندیهای صنعت در راستای جذب نخبگان به سمت صنایع پایهگذاری شد، گفت: این اقدام در راستای رفع نیازهای صنعت انجام و مسائل متعدد در اختیار سازمان صمت داده شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با بیان اینکه در حال حاضر یکهزار نخبه در رشتههای مختلف از حمایت های این بنیاد برخوردار شده اند، تصریح کرد: این افراد به تناسب نوع کار و میزان نیاز خود میتوانند تسهیلات دریافت کنند و از حمایتهای این بنیاد بهرهمند شوند و بنیاد ملی نخبگان سعی کرده با تدوین و اجرای یک سری طرحهای آموزشی و علمی نیازهای توسعهای مختلف در کشور را شناسایی و از ظرفیت نخبگان برای رفع آنها استفاده کند.
کلانتر در پایان با تاکید بر این که رتبه یزد به لحاظ شاخص تعداد نخبگان نسبت به جمعیت ۲۳ است، گفت: این در حالی است که عدد مربوط به ۱۸ استان کشور روی هم ۱۸ نمیشود.
«محمود سلطانی» مخترع و کارآفرین یزدی و از نخبگان تحت حمایت این بنیاد نیز سخنانی را پیرامون حمایتهای بنیاد نخبگان ارائه و در این باره از مسئولان بنیاد تقدیر کرد.
"سلطانی" ایجاد انگیزه و تقویت اعتماد به نفس را از جمله وظایف بنیاد نخبگان برای حمایت از نیروهای بومی دانست و بیان کرد: به رغم تمام کم لطفی های سازمان ها، توانستم با حمایت معنوی و مالی بنیاد نخبگان استان یزد وارد بازار کار شده و امروز با مجموعه بزرگ "آترین الکترونیک" با اشتغال زایی برای 120 نفر به جامعه و مردم خوب کشورم خدمت کنم.