رییس بنیاد نخبگان استان یزد:
اثرگذاری نخبگان نیازمند اعتماد صنعت و تسهیلگری دستگاهها است
دکترکلانتر گفت: اثرگذاری نخبگان در صنایع بومی هم به اعتماد صاحبان صنایع و حمایتهای آنان و هم تسهیلگری نهادها و دستگاههای مرتبط نیازمند است.
سید مهدی کلانتر؛ رییس بنیاد نخبگان استان یزد در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم اثرگذاری جامعۀ نخبگان و مخترعان در صنعت عمومی، گفت: در سالهای اخیر بر اثر تحریم، قیمتهای بسیاری از کالاها و خدماتی که به صنعت ارائه میشد، افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: در چنین شرایطی حضور جدی و اثرگذار جامعۀ نخبگان میتواند ضمن رفع این چالشها، نتایج دیگری از جمله خودکفایی، اشتغالزایی و جهتدهی به تحقیقات و پژوهشهای دانشگاهی را در پی داشته باشد.
کلانتر ادامه داد: روند اثرگذاری نخبگان در صنعت نیازمند همکاری و همافزایی دیگر دستگاهها و نهادهای مانند سازمان فنیوحرفهای و یا معاونتهای مرتبط دانشگاه نیز هست؛ به همین دلیل بنیاد نخبگان استان یزد در سال گذشته تلاش کرد ارتباط منطقی بین سه ضلع نخبگان، صنعت و نهادهای مرتبط ایجاد کند تا از این طریق مسیر توسعۀ صنایع بومی به دست جامعۀ نخبگان بومی تسهیل شود.
رییس بنیاد نخبگان استان یزد با اشاره به اینکه نساجی، کاشی و سرامیک، فولاد و معدن چهار صنعت اصلی استان هستند، اظهار داشت: با اقدامات انجامشده شبکه کارآمدی از نخبگان، صاحبان صنعت و نهادهای مرتبط ایجاد شد تا ضمن بررسی، شناسایی و احصاء نیازهای موجود در صنایع استان، برای برونرفت آنها از مشکلات نیز راهکارهای عملیاتی ارائه دهند که خوشبختانه این روند دستاوردهای خوبی نیز در پی داشت.
وی با اشاره به لزوم اعتمادسازی بین صنعت و دانشگاه، یادآور شد: بیاعتماد موجود بین دانشگاه و صنعت، با همافزایی و تعامل و با ارائه چند نمونه ساختهشده، در استان از بین رفت و امروزه فضای خوبی بین نخبگان و صاحبان صنایع و البته نهادهای تسهیلگر وجود دارد. در این بین بنیاد نخبگان استان نیز به عنوان محور این ارتباط همواره نقش خود را به خوبی ایفا کرده است.
کلانتر در پایان تصریح کرد: پیش از این هر یک از بخشها به فراخور وظایف خود، اقداماتی را برای رفع مشکلات موجود در صنعت انجام میدادند اما چون ارتباطی بین این اضلاع وجود نداشت، عموماً تلاشهای آنها به نتیجه مطلوب منتج نمیشد و امروزه با محوریت بنیاد نخبگان استان به عنوان نهادی تسهیلگر، نخبگان، صاحبان صنایع و نهادهای تسهیلگر دور یک میز نشستهاند و برای یک هدف تلاش میکنند در نتیجه تلاشها در یک راستای مشخص همجهت شده که تبعاً نتایج خوبی نیز در پی خواهد داشت.