رئیس جمهور در دیدار با نخبگان و اقشار مردم یزد:
رتبه برتر یزدیها در حوزههای مختلف نتیجه فرهنگ اصیل و سختکوشی، پرکاری و قناعت است/ در تحول و توسعه استان یزد فرهنگ و رسوم اصیل یزدی نباید گم شود/ مشکل کمآبی منطقهای و ملی است و با برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت برطرف میشود.
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر جمعه در ادامه برنامههای سفر به استان یزد ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری فاطمه زهرا(س) گفت: این مملکت نشان فاطمی دارد و در این استان نیز در هر کوی و برزن نشانههای عشق مردم به حضرت صدیقه طاهره(س) دیده میشود و این هویت اصلی این استان است.
رئیس جمهور در تایید سخنان یکی از سخنرانان جلسه گفت: تحولات استان باید با توجه به فرهنگ و آداب و رسوم و اصالتی باشد که یزد از آن برخوردار است و آن اصالت نباید گم شود.
دکتر رئیسی توسعهیافتگی را برای یزد یک ضرورت دانست و افزود: مردم یزد با برخورداری از ایمان قوی، اراده جدی برای پیشرفت دارند و امروز محور تلاش، فعالیت، کارآفرینی، سرمایهگذاری و اقدامات توسعهای در هر جای دنیا، با نگاه فرهنگی متکی بر ایمان قوی است که باید پاسدار این فرهنگ بود.
آیتالله رئیسی با تجلیل از علمای بزرگ استان از جمله حضرت آیتالله وافی یزدی، صاحب عروه، شهید صدوقی و نیز مؤسس بزرگ حوزه علمیه قم و همچنین سرداران و چهار هزار شهید استان که هزار دانشآموز شهید جزو آنها هستند، خاطرنشان کرد: اینها دست پروردگان مدرسه عشق هستند و خانوادههای شهدا، مادران شهدا و همسران جانبازان که از همسرانشان پرستاری میکنند؛ حقیقتاً قهرمان هستند.
رئیس جمهور با اشاره به توصیف رهبر معظم انقلاب از یزد با تعبیر دارالعباده و دارالعلم است، گفت: همین سه واژه «قنوت، قناعت و قنات» که برای معرفی استان گفته میشود، نشانه این است که مردم یزد فعالیت، تلاش، تولید، کار و روحیه قناعت خود را از دین خود فراگرفتهاند.
دکتر رئیسی رتبه برتر یزدیها در حوزههای مختلف را نتیجه فرهنگ اصیل آن دانست و افزود: آوازه ویژگیهای مردم یزد از استان و مرزهای کشور فراتر رفته و اگر کسی جایی خصوصیات سختکوشی، پرکاری و قناعت را باهم داشته باشد، او را به فرهنگ یزد نسبت می دهند.
رئیس جمهور با طرح این پرسش که چه باید کرد تا همه ظرفیتهای استان به کار گرفته شود؟ اظهار داشت: رفع مشکلاتی که برخی عزیزان به آنها اشاره کردند، دستیافتنی است و روحیه خلاقیت و ابتکار جوانان یزدی در دوران دفاع مقدس گواه آن است.
آیتالله رئیسی گفت: در بودجه ۱۴۰۱ و در سیاستهای دولت بنا داریم اختیارات بیشتری به استانداران بدهیم و برای مثال صندوقی در استان ایجاد میشود تا برخی منابع از جمله حق مالکانه معادن یا مازاد مالیاتی که در استان کسب میشود، یا درآمدهای ناشی از فروش اموال مازاد دولت به این صندوق واریز شود. تنخواه استان نیز میتواند در این صندوق قرار گیرد و با تعیین اولویت برای اتمام پروژههای نیمهتمام و ایجاد اشتغال به کار گرفته شود.
رئیس جمهور گفت: اختیار این صندوق در دست استاندار خواهد بود تا هر روز لازم نباشد برای تامین منابع به تهران یا به سراغ سازمان برنامه و بودجه برود.
دکتر رئیسی درباره توجه به محرومان در دولت سیزدهم گفت: اقدامات دولت و دستگاههای اداری حتما باید دارای پیوست محرومیتزدایی باشد و مهمتر از آن باید پیوست عدالت داشته باشد.
رئیس جمهور تاکید کرد: تصمیماتمان باید عادلانه و در جهت رفع فقر، بهویژه فقر مطلق باشد و جزو برنامههای کوتاهمدت دولت است که فقر مطلق را در کشور ریشهکن کنیم. آنچه به عنوان زیر خط فقر هم عنوان میشود بحث دومی است که برای آن هم باید تلاش کرد.
آیتالله رئیسی درباره زنان تحصیلکرده جویای کار در استان یزد که آمار قابل توجهی دارد، اظهار داشت: این مسئله را با آقای استاندار دنبال میکنیم و کارگروهی در این زمینه تشکیل شده که باید فعالتر عمل کند تا بتواند زمینهای برای رفع مشکل اشتغال زنان تحصیلکرده و به ویژه آن دسته که سرپرست خانوار هستند، فراهم کند.
دکتر رئیسی با اشاره به بازدید از یکی از مزارع انرژی خورشیدی گفت: استفاده از انرژیها نو و پاک، یک ضرورت است و یزد میتواند قطب تولید انرژی خورشیدی کشور و منطقه باشد.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به ظرفیتهای یزد در عرصه گردشگری تاریخی، فرهنگی و سلامت خاطرنشان کرد: در یزد زیرساختهای خوبی از جمله در حوزه گردشگری ایجاد شده که لازم است این زیرساختها کامل شود و بخشی از بازدید امروز من هم برای توسعه گردشگری بود.
آیتالله رئیسی با اشاره به ظرفیتهای یزد برای بهرهمندی از اقتصاد گردشگری، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد معدن و اقتصاد کشاورزی گفت: کارهای خوبی در عرصههای مختلف انجام شده اما با توجه به ظرفیتها، جا دارد کار بیشتری صورت گیرد.
رئیس جمهور به برنامه دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن در مدت چهار سال اشاره کرد و اظهار داشت: دولت در همه زمینهها نقش هدایت، حمایت و نظارت خواهد داشت و در عرصه ساخت مسکن، صنعت و کشاورزی، بخش خصوصی وارد میدان میشود که در دستور کار دولت سیزدهم است.
دکتر رئیسی با بیان اینکه فعالیتهای دانشبنیان با محوریت دانشگاهها و نهادهای مالی حامی، و نیز رونق یافتن دوباره صنعت نساجی در یزد از برنامههای دولت است، تصریح کرد: یزد همواره در صنعت نساجی نامآور بوده اما فعالیت این صنعت در کشور و در یزد دچار آسیب شده است.
رئیس جمهور گفت: امروز از یک کارخانه نساجی در یزد بازدید کردیم که یک بانک از سال ۹۲ تا امروز این کارخانه را معطل گذاشته است در حالی که اگر بانکی کارخانهای را تملک میکند باید آن را فعال نگه دارد و حتی اگر کارخانه نیمه فعال است، باید آن را فعال کند و اگر به هر دلیل امکان اداره کردنش را ندارد، باید آن را واگذار کند.
آقای رئیسی تاکید کرد: بانکهای دیگر هم که داراییهایی را تملک کردند، باید آنها را فعال کنند و به هیچ عنوان این وضع را نمیپذیریم که ثروت عظیم ملی معطل بماند.
آیتالله رئیسی درباره مشکل کمبود آب گفت: مشکل کمیود آب در یزد مسئله امروز و دیروز نیست و مسئله آب یک بحث کلان کشوری است و با توجه به کاهش نزولات آسمانی معتقدیم منابع موجود آب را باید مدیریت کرد و معتقدیم با مدیریت صحیح منابع آبی و تقسیم عادلانه و مشارکت مردم، میتوان مشکل کم آبی را در یزد، اصفهان و استانهای همجوار حل کرد.
دکتر رئیسی گفت: برنامهای طراحی شده است تا در مدت کوتاهی مسئله آب یزد برطرف شود و البته این برنامه بخشهای میان مدت و بلند مدت هم دارد که در دست اقدام است.
رئیس جمهور افزود: مشکل با اجرای برنامه کوتاه مدت به طور کامل برطرف نمیشود و نیاز به کار طولانی مدت داریم، اما رفع مشکل کمبود آب به طور جدی در دستور کار دولت قرار دارد و آقای استاندار نیز از ابتدای مسئولیت رفع مشکل آب را در اولویت کار خود قرار داده است.
در این دیدار، تعدادی از نخبگان یزدی از جمله دکتر "علی اکبر تدین تفت"، نخبه یزدی و عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان یزد نظرات و پیشنهادات خود را در حوزه علم و فناوری بیان کردند.