در راستای تشویق جوانان به ازدواج
کارگاه مشاوره ازدواج آسان اسلامی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان یزد، در راستای برگزاری کارگاه های مشاوره برای مستعدان برتر و نخبگان کشور و تشویق ایشان به ازدواج، کارگاه مشاوره ازدواج آسان اسلامی به صورت مجازی برگزار شد.
" احمد آبایی" استاد حوزه و دانشگاه و مشاور خانواده، ضمن تبیین جایگاه ازدواج در اسلام افزود: خداوند در قرآن برای پاکدامنی، موکدا ازدواج را توصیه می کند و می فرماید اگر انسانی به فرمان الهی توجه نکرد متضررخواهد شد.
وی در سخنانش با اشاره به رذائل و فضائل اخلاقی بشر گفت: به فرموده قرآن انسان، کم طاقت، آسیب پذیر، زیاده خواه و خسیس است و این رذائل اخلاقی ممکن است گریبانگیر او شود لذا خداوند متعال برای علاج این دردها و همچنین تامین امنیت اجتماعی و درون آرام و سلامت روان، ازدواج و پاکدامنی را پیشنهاد می کند.
وی در خصوص شناخت ازدواج گفت: متاسفانه یکی از عوامل طلاق، عدم شناخت زوجین از ازدواج و تکالیف همسرانه است که پسر و دختر بایستی قبل از ازدواج در خصوص ازدواج و ظایف زوجین و مسئولیت پذیری و آگاهی های لازم را کسب کنند.
آبایی درباره بررسی های قبل ازدواج برای کسب شناخت افزود: تحقیق از گذشته و حال زوجین امری میدانی است و زوجین نباید به صحبت های طرف مقابل در خصوص خود اکتفا کنند لذا نشست و گفتگوی قبل ازدواج لازم است ولی کافی نیست و در آن نشست بایستی زوجین در صورتی که قصد ازدواج دارند نگاه خریدارانه به هم داشته باشند و چشم ها را کامل باز کنند و بعد از ازدواج چشم ها را ببندند.
این کارشناس رسانه ملی افزود: برای ازدواج عالی باید انتخاب آگاهانه، به هنگام و آسان باشد و زوجین سازگاری و تفاهم را سرلوحه زندگی خود قرار دهند. وی عدم بیان مسائل خصوصی گذشته، را نیز یکی از موارد مهمی دانست که باید زوجین مورد توجه قراردهند و افزود: گاهی در نشست های آشنایی زوجین برخی مسائل و گناهان گذشته مطرح می شود که این موضوع عامل مخرب و مستمسکی برای طرف مقابل تا آخر زندگی خواهد بود که باید از بیان آنها اجتناب کرد.
احمد آبایی در خصوص استخاره برای ازدواج نیز ابراز داشت: استخاره سیره علماست و می توان برای ازدواج پس از مشورت و تحقیق و گفتگو درصورتی که به دوراهی انتخاب و احتمال 50 درصد رسیدیم بهره ببریم ولی اینکه از ابتدا انتخاب را به استخاره منوط کنیم امری غلط است.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره سن ازدواج گفت: ازدواج به هنگام یعنی در سن مناسب ازدواج صورت گیرد و نیز فاصله سنی زوجین حدودا بین 4تا6 سال سن پسر بیشتر باشد.
استاد آبایی همچنین به آسیب های سبک زندگی غربی اشاره کرد و گفت: غرب ما را به تجمل گرایی مبتلا و نیاز کاذب برای ما ایجاد و سبک زندگی ما را متحول کرده لذا باید با عنایت به سبک زندگی اسلامی و ایرانی، زندگی را بسازیم.
وی گفت: باید در زندگی، مدیریت حل مسئله و بحران و ساختن خوشبختی، کاهش سطح توقعات، باز کردن چشم و توکل به خدا را مد نظر قرار داده و زوجین باید بدانند پشت دروازه ازدواج، آغاز یک زندگی عالیست و خوشبختی با همدلی و تفاهم ساختنی است و همچنین باید بعد از ازدواج هم پوشانی صورت گیرد و زن و مرد به روابط زناشویی توجه کامل کنند زیرا متاسفانه امروزه بخش عمده ای از اسیبهای خانواده به روابط زناشویی مربوط است و اگر زوجی سرد مزاج است باید خود را درمان کند.
در پایان این کارگاه سوالات مختلفی توسط مستعدان برتر مطرح شد و استاد آبایی پاسخ داد.