با حضور مستعدان برتر سراسر کشور:
کارگاه مجازی مالکیت فکری به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان یزد، در راستای برگزاری کارگاه های مشاوره ویژه مستعدان برتر و نخبگان، کارگاه مجازی مالکیت فکری برگزار شد.
"محمدرضا حسینی بغدادآبادی" مدرس این کارگاه و مدیر مالکیت فکری پارک علم و فناوری استان یزد گفت: هرآن چه حاصل فکر انسان در زمینه های مختلف باشد مالکیت فکری است و می تواند در حوزه های مختلف صنعتی، ادبی و هنری باشد.
وی افزود: مالکیت فکری را در یک تقسیم بندی می توان به مالکیت ماهوی و مصداقی دسته بندی کرد که ماهوی شامل مالکیت مادی که حاصل کار و خلاقیتی است که از آن کسب در آمد می کنیم و می تواند اختراع باشد و نیز مالکیت معنوی یعنی مالکیت اسم انجام آن کار است و به لحاظ مادی چیزی نصیب فرد نمی شود.
نایب رییس شورای مالکیت فکری استان د ادامه افزود: هرگاه سخن از دارایی میشود ناخودآگاه ذهن ما به سمت مالکیتهایی همچون مغازه، کارخانه، زمین، ساختمان، کالا، پول، اعتبار و غیره سوق پیدا میکند، در حالیکه در دنیای امروز علاوه بر مالکیت داراییهای اعتباری، پولی و فیزیکی همانند موارد فوق؛ نوع دیگری از مالکیت با عنوان مالکیت داراییهای فکری مورد توجه قرار گرفته که به مراتب از داراییهای اشاره شده، با اهمیتتر میباشد.
وی اضافه کرد: در دنیای کنونی، حقوق مالکیت فکری به عنوان زیر بنای اقتصاد دانایی محور نقش بسیار مهمی را در تجارت، مخصوصا در حوزه بین المللی، انتقال تکنولوژی، سرمایه گذاری و روابط اقتصادی، ایفا کرده و موفقیتهای اقتصادی، تجاری و فناوری شرکتها را تضمین مینماید.
مالکیت فکری مصداقی، قوانین ایران و دنیا در خصوص مالکیت فکری، کارکردهای نظام مالکیت فکری، مزیت های ثبت اختراع برای پژوهشگران و دولت ها از دیگر مطالبی بود که مهندس حسینی به آنها اشاره کرد. پرسش و پاسخ، بخش دیگری از این کارگاه بود. این کارگاه به همت بنیاد نخبگان استان یزد و با همکاری مرکز فناوری و نوآوری یاران برگزار شد.